söndag 21 augusti 2011

Nu kommer dom

C blev igångsatt i onsdags och igår kväll fick dom en liten flicka. Jag längtar tills man får höra om hur allt gått. Idag ska J in och bli igångsatt. Båda tjejerna har gått över tiden drygt 2 veckor.  Jag hoppas att jag slipper gå över så länge, jag hoppas jag slipper gå över alls. Men jag försöker räkna med det, trots att det är svårt. Varenda magknip hoppas jag ska vara starten på förlossningen, varje gång jag tar i lite xtra så hoppas jag att vattnet skall gå. Funderar efter slemproppar och alla andra tecken man kan men ingenting händer.
 
I natt har jag sovit dåligt, dels pga att Daniel låg och läste samt käkade godis med prasselpapper dels för att jag hade så ont i ryggen av allt sittande igår. Först så satt jag på en stol i två timmar på busplaneten tillsammans med Daniel och grannarna, sedan satt jag i några timmar hos grannarna efter vi grillat och sedan kom Helena och hennes nye kavaljer och hälsade på ett par timmar. Så en hel del sittande resulterade i en ischiasnerv i kläm som ledde till att jag blev Agda 95bast i behov av rullator.

Idag ska jag köra Benji till hans pappa. Han skall dock bara vara där över dagen. Benji har som vanligt blivit besatt av nåt jäkla dataspel som han tjatas om helst varenda vakna minut. Gud vad jag önskade att han hade andra intressen än spel och lego. Jag har försökt att styra in honom på andra grejer men han tycker inte det varit särskilt intressant.  
Idag ska jag försöka putsa fönstren, det behövs kan jag säga.  Och jag måste fortsatta operation rensning av skräp i huset oxå. Många bäckar små.

torsdag 18 augusti 2011

Drömmarnas trädgård

Nu börjar snart Benji i tredje klass. Det är helt sjukt.   
 
Var hos bm igår, allt förutom blodvärdet såg bra ut. Så nu måste jag trycka massa järntabletter tills mini kommer ut.   

När mini sedan är ute så tänker jag ta itu med kroppsformen. Längtar. Muskler ska byggas och fett skall brännas.  
 
Nu ska jag vila en stund innan dagis för dennis. Han ser på drömmarnas trädgård och det får mig sömnig.

tisdag 16 augusti 2011

Åh vad tjock jag är

Ja gud i himmelen vad tjock jag är. Det är nästan komiskt. Fingrarna är så fyllda av vätska att det knappt går att böja dem.  Korvfingrar. Inatt har det varit svårt att sova, slutade med att jag la mig i soffan vid 4 i morse.   
Dennis verkar lite under ytan idag så han har varit hemma med mig. Han har sagt att han har ont i magen, benen och ryggen. Tror inte riktigt på honom dock då han far omkring som ett jehu.

fredag 12 augusti 2011

Sleep?

Nu har man ju börjat vara uppe mer än en gång per natt. Det är jobbigt då jag är van att få sova hela nätter. Men det är ju lika bra att vänja sig. Undrar om man kan räkna med en bebis som har kolik och som mest bara skriker den här gången eftersom mina pojkar varit så snälla.  

Jag hade velat gå på nolia  idag men tror aldrig jag pallar.  Men får jag barnvakt kanske man ska göra ett försök.

Ska slappa i soffan en stund och njuta av bebisens framfart i magen.  
Dennis ser på Fåret  Shaun i vanlig ordning.

onsdag 10 augusti 2011

Namn

Det är så svårt att hitta ett bra namn till den kommande familjemedlemen. Jag har lite mer idéer om det blir en pojke än om det blir en jänta. Alexander och Oliver står högt på min lista. Jag älskar ju Charlie oxå men det skulle kännas konstigt att döpa ungen till det efter att vi lät vovven heta Charlie. Det är ju som att en familjemedlem redan fått det namnet även om han flyttat till en annan familj för längesedan nu.
Om det blir en tjej står det nästan helt still i huvudet.

Förslag mottages gärna. 

tisdag 9 augusti 2011

Stackars Benji

Idag har jag och Dennis bråkat och skrikit som galningar till varandra. Benji är tokkänslig för sådandt. Till slut drog han ut. Lika bra men tråkigt att han ska behöva bli utsatt för mitt och Dennis temprament jämt och ständigt. 

Idag har jag ont i magen. Hoppas det är förvärkar när att det är nära nu. :-)

lördag 6 augusti 2011

Under ytan

Åh vad jag känner mig krasslig. Känns som det ligger en förkylning och bara väntar på att få bryta ut men ingenting händer. Har haft mkt sammandragningar och ont på än det ena än det andra sättet i magen. Kroppen är helt färdig. Jag är helt färdig.

Var förbi hos min mor och såg "Svinalängorna". Jag har ju inte läst boken men jag tippar på att den är mkt bättre än filmen.  Visst den var gripande och sorglig men jag blev inte "fångad".     

Den senaste veckan har jag avklarat de tre romanerna jag köpte som Katarina Janouch skrivit om barnmorskan Cecilia Lund. Måste säga att det var pengar och tid kastad i sjön.  Just nu har jag Ozzy's självbiografi att se framemot.

Nä en dusch och borsta tänderna så jag orkar ta mig igenom morgondagen.

fredag 5 augusti 2011

Svett

Det är helt sjukt hur mkt man kan svettas ibland för att det sedan bara går över. Idag på busplaneten så svettades jag så kopiöst att jag till och med lämnade blöta fläckar på stolen efter mig, fräscht. Jag har ju en del saker att ta till försvar som att jag är gravid och har 50% mer blodvolym och säkert dubbelt så mkt vätska i kroppen plus att jag faktiskt är en tjockis oavsett om jag har bebis i magen eller inte. Inte för att någon av anledningarna gör det mer fräscht att svettas med röven. Det konstiga är att nu ligger jag i sängen fullt påklädd och med täcket på och känner mig ändå frusen.    

Jag är hungrig. Jag funderar på vad jag ska hitta på ikväll. Ska jag se på film med mamma eller ska jag stanna hemma och försöka reda upp hela situationen här vilket innebär en hel del röjande. Danne gör as we speak våfflor till Dennis. Jag vill dock verkligen inte äta något som är sött utan jag vill ha något salt och fett. Mmmm pizzaaaa.

Tänk om

Tänk om vi hade ett fungerande badrum nu när bebis är på intågande. Det hade varit så skönt.

Nu är vi nästan helt redo för bebisens ankomst. Måste köpa en madrass till skötbordet då det visade sig att den vi hade möglat sönder i källaren.  Sedan skall jag packa bb-väskan så det är gjort tills det är dags. 

Idag regnar det för fullt. Kvällarna och nätterna har blivit mörka och det är kyligt ute. Bären växer för fullt i trädgården. Det börjar bli höst känns det som. Deprimerande.

Idag far jag med Dennis till Busplaneten, säkert samma som resten av stan. Det känns jobbigt, inte att fara på busplaneten utan att det kommer vara mkt folk där. Tur jag har med mig backup i form av Anna och Emma, dessutom är Sara med familj förhoppningsvis där.              
Tror kameran får följa med idag.

torsdag 4 augusti 2011

Samvetet

Har riktigt dåligt samvete över Dennis just nu. Vi har inte varit ute på hela dagen nästan. Jag har varit så trött och haft så ont i ryggen.

Danne hämtade barnvagnen igår så jag har roat mig med att pussla ihop den. Nu har jag ställt ut den på gården så att den får lufta av sig då den luktade så ny att man fick ont i huvudet. Jag har oxå tvättat kläder och tyget i babyskyddet som nu hänger ute på tork.                
Jag har släpat upp sängen som Benji ska ha i sitt rum men jag vet inte om jag orkar släpa ut den tunga sängen han har där just nu. Saknar honom.      

Tänk om tapetseringen kunde bli klar i hallen. Men det verkar ju som en avlägsen dröm. Tapeter och golvet görs på en dag. Hoppas Danne orkar ta i ut med det i helgen.
 

onsdag 3 augusti 2011

Slut som artist

Igår följde jag med ett gäng goa brudar till en strand i sörmjöle. Jätte fin strand och härligt väder. Men idag känns det verkligen i kroppen och knoppen. Man blir som en varannandag människa nu så här i slutet känner jag. Försöka göra något aktivt en dag och ligga halvdöd den andra. Idag klev dessutom Dennis upp då kl var halv 6 på morgonen. Jag är så trött! 

Ska till barnmorskan idag. Då lär hon kolla hur bebisen ligger magen och förhoppningsvis ligger han/hon med huvudet nedåt. Fast jag tror inte att det är så, utan jag tror bebisen ligger på sniskan på något vis.  

Åh, nu är det bara en månad kvar. . . . Låt denna tid gå fort.

måndag 1 augusti 2011

Rännstensunge

Igår kom Danne hem med min lilla lortgris.
Är inte van att vara borta från Dennis så länge, så det har varit en pärs. När han kom hem såg han ut som en liten luffare, det märktes att han varit på landet så att säga. Det värsta var att han sten jävla vägrade att ta ett bad eller en dusch, och jag tänkte ju inte låta honom lägga sig i rena sängkläder lortig. Det blev en hel del skrik, panik och våldsamt motstånd från Dennis sida. Men duschad blev han efter att jag mer eller mindre med våld genomfört duschandet. Jag var lika blöt som han när allt äntligen var över.    
 
Det har trots allt varit skönt att fått ha umgåtts med bara Benji i helgen, även om han mest varit runt med massa kompisar, och jag varit en sur mamma.

Lördagkväll så kom en av Benjis kompisar och sov över. Dom var uppe till kl var mitt i natta.  
Benji for till sin far igår och jag gick en runda på strömpilen och Maxi. När jag kom hem städade jag ur bilen. Det är skönt att då känna sig nyttig.   

Jag sover så otroligt dåligt på natten och har otroligt svårt att somna in Och när jag vaknar på morgonen har jag ont i hela kroppen.    
Känner att de närmsta veckorna kommer handla om en hel del vilande.
Både fysisk och psykisk vila. Orkar helt enkelt inte ta itu med allt jag borde ta i tu med.