måndag 20 juni 2011

The show must go on

Så blev det vardag igen. Jag tycker verkligen inte om att inte ha något att göra på dagarna. Det suger. Så tråkigt att Daniel är på jobbet och det är svårt att sysselsätta barnen. Benji sysselsätter sig ju själv om han bara har ett tv-spel, lego eller en kompis att leka med.
    För min egen del så känner jag att min sociala kompetens ligger på minus just nu. Den där geggan i huvudet som uppdagade sig då jag väntade Dennis har kommit ännu en gång som ett brev på posten. Bara ca 10 veckor kvar nu......
    I går fick vi besök av Dennis farfar och hans fästmö, dom hade köpt en sanlåda till Dennis i födelsedagspresent. Lyckan. De hade även med sig sin lilla tax Betty som tog första tillfället i akt och rymde så fort hon kunde. Frågan huruvida en tax biter hårdast dök upp och jag har svårt att se att en tax biter kraftigare än säg en rottis eller mastiff, det jag däremot kan tro är att biter en tax fast så släpper den kanske inte första taget.
    I övrigt var vi på kalas med Dennis hos en av hans dagis kompisar som fyllde fyra år.  Sedan for vi hem och gjorde ugnspannkaka och jag tog tag i källar städningen, och det behövdes kan jag säga. Det ska väl bli dags att börja måla där nere. Ska oxå börja ta i tu med hallen nere. Har ju tapet som bara väntar på att få pryda väggarna.

Näe, nu ska jag rycka upp mig.
 ciao

onsdag 15 juni 2011

Woho, Im Done!

Idag fick jag mina betyg hemskickade, fick fina betyg i alla ämnen och känner mig ganska nöjd. Så från och med idag kan jag titulera mig som färdig undersköterska. Känns bra att man har en utbildning. Nu gäller det bara att föda barn, vara mammaledig och sedan få komma ut och arbeta ett tag innan man fortsätter utbildningen. Det bästa hade såklart varit att få gå ut och jobba på engång och tjäna nå peninga men livet överraskar en ibland, och det är både på gott och ont......just nu mest gott trots allt.

Tråkigt

Fina blommor jag fick av mamma att ha i våra fina krukor vi fått av svärfars.

Benji spelar brännboll tillsammans med klassen och alla föräldrar

Efter brännbollen blev det vattenkrig på stranden.

Benji och klasskompisar på skolavslutningen. Visst e han cool? Han tyckte nog att han såg rätt cool ut själv eftersom hans stod framför spegeln och kråmade sig ett bra tag innan vi skulle fara till avslutningen.
Massor av inlägg som jag har skrivit via mobilen har inte publicerats och det går inte att hitta dem via datan. Aja, he va int ment to be!

Idag har Benji haft skolavslutning, det var kallt och det blåste, tur att det inte dessutom regnade. Sedan skulle en miljon barn och föräldrar trängas i Sveriges minsta klassrum. Jag stod mest utanför. När det hade sjungits, lästs dikter och fikats lite så for jag, pojkarna och Mormor och köpte pizza på Ali`s. Med tanke på det tråkiga vädret så bestämde vi oss för att inte göra någon tur till stan. Det får bli någon annan dag helt enkelt.

Benji for sedan ut med en kompis och lekte. Jag tvingade dem att var aute och låste dörren så de inte skulle smita in, själv tog jag Dennis under armen och for till Storsjöparken för att leka med Evina och Johanna, och mata världshistoriens tråkigaste ankor.

Benji och hans kompis for hem tíll kompisen istället. Stackars Benji. Han har det inte lätt att ha mig som mamma.

Nu tittar Dennis på Fåret Shaun och jag surfar runt lite.

tisdag 14 juni 2011

Skolavslutning

I morgon går Benji ut 2:an. det är helt sjukt vad tiden går fort. Klyschigt men så är det. Lill killen har velat ha sin hatt och solglasögon hela veckan och jag har varit elak och sagt att han fint får vänta till avslutningen så att de inte blir förstörda till dess, och tyvärr så spår vädergudarna regn i morgon. Men han får använda grejerna iallafall. Är det relativt bra väder så far vi in till stan för att träffa Gudmödrarna och gå på tivoli, är det dåligt väder så köper vi gofika och hyr en film.

Det är så mkt jag skulle vilja göra här hemma men orken och ekonomin ser inte ut att arbeta på min/vår sida.

Längtar tills hela familjen kan vara lediga tillsammans.

Ciao

fredag 3 juni 2011

Skratta så man grät

Jag och Daniel var och såg Magnus Betnér. Jag skrattade så mkt vid ett tillfälle att det höll på att komma vätska ur mig på fler än ett ställe. . . . om det hade hänt hade jag skyllt på att vattnet gått och lämnat lokalerna omgående.  
 
Förutom en toppen kväll med maken som innefattade både god mat på Lotta's, en ny bok av John Ajvide Lindqvist och mjukglass så har jag haft en bra dag med mamma och Dennis. Vi var på smultronstället och tittade på växter. Jag köpte smultron, jordgubbar och liljekonvaljer.   

Det enda jag kan klaga på är att jag återigen är förkyld, har infekterat tandkött och jobbiga foglossningar. Ja just det, Dennis är oxå sjuk. Ni vet man måste ju alltid ha något att klaga över, det får ju inte verka som att man faktiskt är nöjd helt och hållet med tillvaron.
 
Jo, jag är ju färdig med skolan oxå, nu väntar jag bara på att få de sista betygen sedan kan jag skryta med att jag faktiskt fullföljt en utbildning.